dinsdag, 9. oktober 2007 - 20:19

Start Kloosterveste in november

Assen

BAM start 12 november met het bouwrijp maken van het terrein voor Kloosterveste, het cirkelvormige centrumgebied van de woonwijk Kloosterveen in Assen-West. Aansluitend begint de bouw van de parkeergarage in de loop van 2008.

Gemeente en BAM zijn verheugd dat hiermee een voor de bewoners vervelende periode van onzekerheid is afgesloten. De start van de werkzaamheden vloeit voort uit de afspraken tussen BAM Vastgoed en de gemeente Assen over de planning en kwaliteit bij de realisering van Kloosterveste.

Dinsdag 9 oktober 2007 hebben vertegenwoordigers van BAM en de gemeente Assen een handtekening gezet onder de gemaakte afspraken.

Kloosterveste wordt het kloppend hart van Kloosterveen. Hier komen naast circa 600 woningen, diverse sociale, culturele en medische voorzieningen, alsmede een parkeersouterrain. De meeste voorzieningen, zoals winkels, scholen, een bibliotheek, gezondheidscentrum, wijkgebouw en zalen voor gezamenlijk gebruik, liggen rond het centrale plein. Boven de winkels komen woningen, zodat het centrum ook in de avonduren levendig blijft.
Provincie:
Tag(s):