woensdag, 5. december 2007 - 14:12

Start van sloopwerkzaamheden Schuttershofproject

Terneuzen

Donderdag 6 december is de officiële start van de sloop van de voormalige panden van C1000, de oude glashandel en Harry’s motorshop. Verwacht wordt dat de sloopwerkzaamheden nog dit jaar worden afgerond. Begin januari volgend jaar wordt dan gestart met de realisatie van het project Schuttershof.

Het project Schuttershof mag voor Terneuzen gerust een uniek stadsherstelproject worden genoemd. Er wordt een winkelcentrum van bruto 6000 m2 gerealiseerd met een parkeergarage en 90 appartementen. Van de te realiseren appartementen is een deel koop, en een deel huur. Het project is een initiatief van Aannemersbedrijf Van der Poel BV en Woningbouwcorporatie Laurentius uit Breda.

De werkzaamheden starten op maandag 14 januari aanstaande en zijn voorzien tot en met eind april 2008, uiteraard afhankelijk van de weersgesteldheid en onvoorziene omstandigheden. Wegomlegging / afsluiting vanwege sloop- en bouwwerkzaamheden.

Voor uitvoering van de werkzaamheden wordt een deel van de Verlengde van Steenbergenlaan vanaf de Kennedylaan voor al het verkeer afgesloten. Verkeer tussen de Axelsestraat en de Kennedylaan wordt met borden omgeleid via de Schuttershofweg en de Kerkhoflaan.

Om de overlast voor de bewoners en belanghebbenden in de Verlengde van Steenbergenlaan zo veel mogelijk te beperken, wordt in twee fasen gewerkt waarbij de woningen bereikbaar blijven, inclusief NHI en Brasserie Xieje. Voor de bouw van het Schuttershofcomplex dienen vooralsnog geen wegen te worden afgezet. Wel zal een maximale snelheid van 30 kilometer rondom het werkgebied worden ingesteld en zal langs de Kennedylaan een in- en uitrit voor het bouwverkeer worden gemaakt.
Provincie:
Tag(s):