maandag, 1. oktober 2007 - 9:30

Start vmbo Carrousel Breed Oost-Groningen

Winschoten

Op 1 oktober start vmbo Carrousel Breed Oost-Groningen. 450 vmbo-leerlingen krijgen de kans om in de maand oktober leerbedrijven in meer dan 20 sectoren te bezoeken. Een primeur in Nederland! Het feestelijke startschot voor deze vmbo Carrousel wordt op 1 oktober gegeven door staatssecretaris Marja van Bijsterveldt.

In vmbo Carrousel Breed Oost-Groningen werken twaalf kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven samen met scholen en leerbedrijven. Leerlingen van de theoretische leerweg van vier vmbo-scholen kunnen zich zodoende oriënteren op vrijwel het gehele spectrum van hun toekomstige beroepen en werkvelden.

De ruim 250 participerende bedrijven en instellingen in Oost-Groningen grijpen op hun beurt de kans om zich te presenteren aan hun toekomstige collegas. In totaal staan er ruim 1500 bedrijfsbezoeken gepland, waar leerlingen in groepjes van verschillende grootte heengaan.

Record beroepen uitbeelden

Onder toeziend oog van een notaris gaan de leerlingen 370 beroepen uitbeelden. Hiermee willen zij een nieuw Nederlands record vestigen en andere regios waarvmbo Carrousel Breed gaat starten, uitdagen dit record te overtreffen.

De twaalf kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven die in dit project samenwerken zijn: Aequor, Calibris, Ecabo, Fundeon, Innovam, Kenniscentrum Handel, Kenteq, Kenwerk, KOC, Savantis, SH&M en VTL.
Provincie:
Tag(s):