woensdag, 1. augustus 2007 - 12:25

Start werkzaamheden Schoorse Oudedijk

Waterschap Zeeuwse Eilanden start volgende week met verschillende werkzaamheden aan de Schoorse Oudedijk tussen Schore en Kapelle. Er wordt aan beide kanten van de dijk een vrijliggend fietspad aangelegd en de rijweg wordt opnieuw geasfalteerd.

Het viaduct wordt voorzien van twee nieuwe leuningen en als laatste wordt er bij kruispunt Eversdijkseweg een verkeerspla-teau aangelegd. Door deze werkzaamheden kan er vanaf 6 augustus tot en met 21 september verkeershinder ontstaan.

De Schoorse Oudedijk is de doorgaande weg van het industrieterrein de Smokkelhoek naar de A58. Deze dijk is ook onderdeel van de schoolfietsroute Goes, Kapelle naar Schore en Hansweert. Door de komst van een glastuinbouwbedrijf in de Willem-Annapolder, zal de verkeers-drukte op de Schoorse Oudedijk toenemen. De veiligheid van fietsers is voor het waterschap erg belangrijk en daarom is er gestart met het aanleggen van een vrijliggend fietspad.

Het bestaande fietspad wordt doorgetrokken naar het viaduct. Ten noorden van het viaduct komt dan een twee meter breed fietspad dat aan beide kanten 350 meter lang wordt. Ten zuiden van het viaduct komt, tot aan de Nieuwe Schoorseweg, een drie meter breed fietspad dat bereden wordt in twee richtingen. Tijdens deze werkzaamheden zal de bestaande rijweg voorzien worden van een nieuwe asfaltlaag.

Op het viaduct komt aan beide zijden een vrijliggend fietspad. Om op het fietspad meer ruimte te creëren voor de fietser zal de bestaande rechte leuning vervangen worden door een gekromde leuning.

Tijdens de werkzaamheden wordt de weg in een rijrichting afgesloten. Door middel van stoplichten kunnen de auto’s om beurten de weg passeren. Dit kan enige vertraging opleveren. In week 36 (3 tot en met 8 september) zal een verkeersplateau aangelegd worden en is de weg volledig afgesloten voor verkeer. In deze periode zal al het verkeer omgeleid worden via de Rijksweg en de Eversdijkseweg. Dit staat met verschillende borden aangegeven. Het waterschap vraagt weggebruikers om begrip voor de tijdelijke omleiding.

De totale kosten bedragen € 365.000,-. Hiervan wordt € 75.000,- gefinancierd door de gemeente Kapelle en € 65.000,- vanuit de Brede Doel Uitkering (BDU). De overige kosten zijn voor het waterschap.
Provincie:
Tag(s):