maandag, 15. oktober 2007 - 19:27

Statenleden actief tijdens de gratis museumdag

Regionaal

Tijdens de Gratis Museumdag op zaterdag 20 oktober krijgen bijna alle 53 Gelderse musea bezoek van een Statenlid. Net als vorig jaar is de betrokkenheid van de Statenleden bij deze dag groot. Zij vervullen hierbij de rol van rondleider, voorlezer of wegwijzer.

Het thema van 2007 is Helden en Heldinnen. In ieder museum kunnen kinderen en hun (groot)ouders een andere held ontmoeten en een bijzondere kinderactiviteit beleven. Zo zijn er musea waar kinderen zich kunnen verkleden als de held, of waar een spannend verhaal wordt voorgelezen.

Statenleden sluiten zich hierbij aan. Zij leiden de kinderen rond, doen mee aan de speurtocht of lezen een verhaal voor. Maar er zijn ook Statenleden die op deze dag meedraaien met de vrijwilligers; zij bemensen de balie en wijzen bezoekers de weg.

Dit jaar wordt voor de tweede keer de Gratis Museumdag in Gelderland gehouden. Op initiatief van de Provinciale Staten zijn 53 musea gratis toegankelijk en de bezoekers kunnen in ieder museum een andere held ontmoeten. Het doel is om mensen, die normaal gesproken niet snel naar een museum gaan, eens te verleiden een bezoek te brengen.

De provincie Gelderland heeft € 150.000,- beschikbaar gesteld om dit gratis bezoek mogelijk te maken.
Een overzicht van alle deelnemende musea is te vinden op www.gratismuseumdag.nl.
Provincie:
Tag(s):