woensdag, 4. juli 2007 - 17:33

Stationsplein Weert wordt veiliger voor fietsers

Weert

Het Stationsplein in Weert wordt veiliger gemaakt voor fietsverkeer komende vanuit de wijken Keent/Moesel.

Door het plaatsen van een andere verkeersregelautomaat wordt sinds deze week met een apart verkeerslicht een voorsprong gegeven aan de fietsers ten opzichte van het overige verkeer. Een vergelijkbaar systeem is in gebruik bij de verkeersregeling Bassin/Stadsbrug in Weert. De gekozen oplossing verhoogt de zichtbaarheid van de fietsers en naar verwachting ook de oplettendheid van bestuurders.

Ook kan de gemeente Weert als eerste Limburgse gemeente beschikken over een nieuwe ontwikkelingen in verkeersregelland. Het verkeerslicht gezien vanuit de Stationstunnel is uitgerust met een bolle verkeersspiegel. Hierdoor krijgen vooral bestuurders die weinig overzicht hebben (zoals vrachtwagenchauffeurs) nog beter zicht op het aanwezige fietsverkeer. Eerdere proefopstellingen in Rotterdam en Amsterdam leverden vooral van vrachtwagenchauffeurs positieve reacties op.

Het verkeersgedrag van de fietser zelf is en blijft een bepalende factor. Fietsers wordt daarom aangeraden altijd voldoende afstand te houden ten opzichte van afslaand verkeer.
Provincie:
Tag(s):