dinsdag, 18. september 2007 - 18:15

Steeds meer caravans

Amsterdam

''Het totale caravanpark neemt nog steeds toe en bedraagt inmiddels zo'n 470.000 stuks. Gemeten over een lange reeks van jaren heeft ons land met een gemiddeld jaarlijks aantal van 17.000 verkochte nieuwe caravans één van de grootste, zoniet de grootste, caravandichtheid van Europa. Dit cijfer had nog hoger kunnen uitvallen als het aankoopgedrag, zoals vorig jaar, niet negatief was beïnvloed door onzekerheden rondom de pensioenen en de introductie van het nieuwe ziektekostenstelsel'', aldus drs. L.A. de Winkel, voorzitter van de adviescommissie Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2007 en van de Nederlandse Vereniging voor de Kampeer- en Caravan Industrie (KCJ).

''In een van de voorgaande jaren bedroeg de registratie van het aantal caravans ruim 21.000 exemplaren, uitzonderlijk veel, waarbij overigens zij opgemerkt dat in dat aantal ongeveer 2.500 caravans waren begrepen die extra waren verkocht naar aanleiding van hagelschade''.

De Winkel voorziet in het komende jaar verder herstel voor de toercaravan en een doorgaande groei van de kampeerautoverkopen, onder meer mede afhankelijk van de BPM-situatie en een stabilisering van de stacaravan- en de vouwwagenmarkt. Deze actuele brancheontwikkelingen werden bekendgemaakt tijdens de persconferentie over de komende Kampeer & Caravan Jaarbeurs die de KCI jaarlijks in samenwerking met VNU Exhibitions organiseert.
Categorie:
Tag(s):