zondag, 13. mei 2007 - 19:52

Stem inwoners telt bij keuze ‘Huis van de Bevolking’

Coevorden

Voor het eerst in de geschiedenis legt de gemeente Coevorden aan alle inwoners van 18 jaar en ouder ontwerpen voor van een nieuw beeldbepalend gebouw: het nieuwe ‘Huis van de Bevolking’, dat aan de Markt zal komen te staan.

Behalve gemeentelijke publieksfuncties zal het gebouw een grand café, een raadszaal annex theater en optioneel het centrum voor de kunsten CQ herbergen.

Op 1 mei maakte het college van B & W de namen bekend van de architecten, die op woensdag 9 mei hun ontwerpen voor het ‘Huis van de Bevolking’ presenteerden. Iedere inwoner van de gemeente Coevorden van 18 jaar of ouder kan tussen 9 mei en 23 mei laten weten welk ontwerp zijn of haar voorkeur heeft.

Tot en met 23 mei 2007 mag iedere inwoner van 18 jaar en ouder stemmen. Begin mei heeft de gemeente een brief met antwoordkaart verstuurd met unieke stemcodes. Wie zijn of haar favoriete ontwerp heeft gekozen, kan die keuze kenbaar maken door de antwoordkaart in te vullen en op te sturen of door op www.coevorden.nl te stemmen. Er mag slechts één keer worden gestemd.

De voorkeur van het publiek wordt op 31 mei 2007 ’s avonds op de Markt bekendgemaakt. De voorkeuren van het publiek en de andere groepen worden meegewogen bij het definitieve collegebesluit op 19 juni. Dan neemt het college het besluit aan welke architect en bouwcombinatie de opdracht voor het ontwerp en bouw van het ‘Huis van de Bevolking’ definitief moet worden gegund.

De oplevering van het ‘Huis van de Bevolking’ aan de Markt in Coevorden zal naar verwachting in augustus 2009 zijn.
Provincie:
Tag(s):