vrijdag, 11. mei 2007 - 11:44

Sterke stijging fusies en overnames financiële sector

Amsterdam

In 2006 is de waarde van fusies en overnames in de Europese financiële sector met maar liefst 77% gestegen naar euro 137 miljard. Vooral het aantal fusies en overnames in het bankwezen steeg in Europa substantieel; de totale waarde van het aantal transacties in deze tak verdubbelde tot bijna euro 99 miljard. Daarmee voeren de banken wederom de boventoon op het gebied van fusies en overnames in de Europese financiële sector. De waarde van de binnenlandse transacties verdrievoudigden naar 76 miljard euro.

Dit blijkt uit een onderzoek naar overnameactiviteiten van banken en verzekeraars in Europa door PricewaterhouseCoopers (PwC). Het is het vierde opeenvolgende jaar dat het aantal transacties in Europa fors toeneemt. Naast de bankensector steeg ook de transactiewaarde in de verzekeringsbranche. De fusie- en overnameactiviteit in de vermogensbeheersector daalde echter aanzienlijk.

In een reactie op de overnameactiviteit in Europa in het afgelopen jaar zegt Andries Mak van Waay, partner en specialist op het gebied van fusies en overnames: “De continue druk om te consolideren, waarbij het bankwezen het voortouw neemt, zal zich naar verwachting doorzetten en zowel de binnenlandse als de grensoverschrijdende transacties omhoog stuwen. De grote Europese spelers gaan zich positioneren voor groei en private equity-spelers zullen zich heftiger gaan manifesteren op de Europese financiële markt.�
Categorie:
Tag(s):