dinsdag, 17. april 2007 - 9:46

Steun voor Breednet Harderwijk

Harderwijk

Breednet Harderwijk, de nieuwe digitale dienstverlening van kabelexploitant CAI Harderwijk voor het bedrijfsleven in Harderwijk en de regio, krijgt brede steun van de gemeente, Bedrijvenkring Harderwijk en de Kamer van Koophandel Oost Nederland. Tijdens de Breednet-startmanifestatie voor ondernemers, afgelopen donderdag in de congreszaal van het Bouw & Infra Park, is deze steun op symbolische wijze vastgelegd in een stimuleringsovereenkomst.

In aanwezigheid van zo’n tachtig ondernemers werd de overeenkomst ondertekend door de voorzitter van CAI Harderwijk Leo van Doorn, directeur Jeroen van de Lagemaat van samenwerkingspartner NDIX, wethouder economische zaken Rob Daamen van de gemeente Harderwijk, voorzitter Gert Jan de Gier van de Bedrijvenkring Harderwijk en adviseur regionale economie Ernst Geel van de Kamer van Koophandel Oost Nederland.

De ondertekenaars zien voor het plaatselijke en regionale bedrijfsleven grote voordelen van aansluiting op Breednet Harderwijk. Wethouder Rob Daamen: “De introductie van Breednet Harderwijk komt op een goed moment. Vooral voor bedrijventerrein Lorentz en het nieuwe regionale bedrijventerrein Lorentz Oost. Ook in digitale infrastructuur moeten bedrijven blijven investeren. Dat is goed voor de onderneming, de plaatselijke economie en het regionale bedrijfsleven. Daarom ondersteunt de gemeente dit initiatief van de CAI Harderwijk van harte.�

De eerste bedrijven en instellingen kunnen vanaf september worden aangesloten op de faciliteiten van Breedband Harderwijk. Bedrijventerrein Lorentz is eerst aan de beurt, later dit jaar de kleinere bedrijventerreinen Oosteinde, Weiburg, De Sypel, Overveld en Tonsel.
Provincie:
Tag(s):