dinsdag, 29. mei 2007 - 20:48

Stichting Vancouver’n 2010 krijgt subsidie

Coevorden

Het college van B en W verleent € 22.500 subsidie aan de stichting Vancouver’n 2010 voor de voorbereidingen van haar activiteiten tijdens het Olympisch jaar in Coevorden. Bovendien stelt het college de raad voor om onder voorwaarden een krediet beschikbaar te stellen van € 90.000 voor subsidieverlening voor de periode 2008 tot en met 2010.

De stichting Vancouver’n 2010 heeft het plan om Coevorden rond het thema Olympische Winterspelen 2010 te Vancouver te promoten en de bewoners in aanloop naar de spelen allerlei activiteiten aan te bieden.

Met de Olympische Winterspelen in 2010 heeft Coevorden als naamgever van de Canadese stad in potentie iets in handen, waarmee Coevorden de wereld, Nederland, de provincie en haar eigen inwoners en ondernemers kan verrassen.

De plannen van de Stichting worden door de verschillende groeperingen positief ontvangen. Ook potentiële sponsors zijn benaderd. Om de verdere sponsorwerving te bespoedigen geeft het college nu het signaal af aan andere ondernemers om de plannen ook te steunen. “Met de toezegging van deze subsidie willen we laten zien, dat we het initiatief van de Stichting Vancouver’n 2010 een warm hart toedragen�, aldus wethouder Peter Snijders van cultuur.

Voorwaarde voor het verlenen van de subsidie door de gemeente is dat meerdere partijen en ondernemers een financiële bijdragen verlenen aan deze plannen die voor Coevorden van grote promotionele waarde kunnen zijn.
Provincie:
Tag(s):