zondag, 19. augustus 2007 - 10:34

Stilettorun mannen op hoge hakken

Amsterdam

Traditiegetrouw liepen vrijdag, in de vooravond van de Hartjesdagen 'De nacht van de Romantiek' een groep mannen op laarzen en schoenen met hoge hakken de Stilettorun over de Zeedijk. De deelnemers droegen T-shirts van de stichting oneMen, een charitatieve instelling die fondsen werft voor kleinschalige projecten. De horeca zal een deel van de opbrengst van de 'Nacht' afstaan aan deze stichting.

Het werk van oneMen bestaat uit het steunen van kleinschalige projecten van pioniers. De pioniers zetten zich in op allerlei terreinen. Zoals Tom Kamara die strijd voor persvrijheid in Liberia, Jackie Branfield die zich inzet voor seksueel misbruikte kinderen in Zuid-Afrika, Margaret Nakato die opkomt voor de positie van vrouwen in Uganda of Joan Chunkapura die zich hard maakt tegen alcohol- en drugsverslaving in India. De projecten van de pioniers zijn bijna altijd kleinschalig, waardoor het effect van onze steun heel direct en relatief groot is.

De fondsen die oneMen in Nederland werft worden gebruikt om concrete middelen aan te schaffen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.
Provincie:
Tag(s):