dinsdag, 23. oktober 2007 - 10:07

Stitch 'n Bitch-Dag met mannencrèche

Na het overweldigende succes van de eerste landelijke Stitch 'n Bitch-Dag kon het niet uitblijven, de tweede SnB-Dag komt eraan! Op 3 november 2007 zal de Van Nelle Ontwerpfabriek weer plaats bieden aan ruim 1200 breiende vrouwen en een handjevol mannen.

Stitch 'n Bitch, oftewel Breien en Beppen, is een beweging die is overgewaaid uit Amerika, en die sinds eind 2004 steeds meer aanhang krijgt in Nederland. Inmiddels zijn er meer dan 50 breigroepen door het hele land, waardoor Nederland naast Engeland een leidende rol op zich heeft genomen binnen de internationale breiwereld. Wekelijks breien velen gezellig samen in cafés en andere gelegenheden. Ze wisselen ideeën en patronen uit, inspireren elkaar en breien al kletsend de prachtigste creaties.

Verder biedt de Van Nelle Ontwerpfabriek, het stijlvolle industriële monument, op 3 november plaats aan een veelvoud van activiteiten; een beurs, de patronendokter, een podium met een snelbreiwedstrijd en een modeshow/wedstrijd door SnB'ers, een lezing en diverse workshops, het grootste breicafé van Nederland, boeksigneringssessies, demonstraties, breien voor goede doelen (KiKa) en als klap op de vuurpijl een heuse mannencrèche. Hier worden de verveelde partners van breiers gedurende de Dag bezig gehouden met sjoelen, spelletjes en passende lectuur.

Naast dit gevarieerde aanbod dat zowel jong als oud zal aanspreken, is er natuurlijk de gelegenheid uitgebreid te shoppen voor alle mogelijke breimaterialen, gadgets en boeken op de beurs waar meer dan 30 standhouders de meest bijzondere breibenodigdheden zullen aanbieden.
Categorie:
Tag(s):