vrijdag, 14. september 2007 - 15:04

Stoepkrijtdag op Heuvelplein in Tilburg

Tilburg

Op maandag 17 september organiseert het ZXZW-festival op het Heuvelplein in Tilburg de eerste internationale stoepkrijtdag. Stoepkrijtkunstenaars staan vanaf 18.00 uur live in verbinding met collega’s in Detroit en Wenen, waarbij onderling opdrachten worden uitgevoerd. Maar natuurlijk mag het publiek ook zelf het krijt ter hand nemen en zijn eigen kunstwerk maken.

Met deze actie wil ZXZW aandacht geven aan het gebruik van de publieke ruimte. Posters moeten op speciale plekken hangen, stickers en graffiti zijn verboden en billboards staan in de uitverkoop. Stoepkrijt City is een ludieke actie over het gebruik van deze publieke ruimte. Want stoepkrijten mag nog wel.

Deelnemende kunstenaars zijn onder andere Maikel van Berkel/FormAddict, Laurens Schellekens, Marthe Merel Nagtegast en Joppe Rovers. Vanuit Wenen zullen Peter Fengler en Felix Kubin reageren met hun 'Bürgersteigkreide Gruppe Wien.’ In Detroit Chalk City zullen kunstenaars onder leiding van Stephanie Sweet het krijt ter hand nemen.
Provincie:
Tag(s):