donderdag, 19. juli 2007 - 16:29

Stop Awacs gaat Schinvelds bos herbeplanten

Onderbanken

De Vereniging Stop awacs start zaterdag met het herbeplanten van het gekapte bos in Schinveld. De vereniging viert op deze ludieke wijze het gelijk van Schinveld na de uitspraak van de Raad van State (RvS) deze week over de (onterechte) bomenkap van 6 hectare bosgebied aan de rand van de NAVO-vliegbasis.

De uitspraak van RvS is een regelrechte overwinning voor de inwoners van Onderbanken en Brunssum, zo meldt de vereniging op haar website. De vereniging heeft jaren gestreden tegen de geluidsoverlast van de awacs-vliegtuigen van de NAVO-basis in het Duitse Geilenkirchen en de voorgenomen bomenkap. In januari werd middels een NIMBY-procedure de 6 hectare bosgebied gekapt, onder protest van de bevolking van de gemeente Onderbanken en actievoerders van Groenfront!

Zaterdagmiddag rond 15.00 uur zullen twee bomen geplant worden die de namen Sybille en Jos krijgen, verwijzend naar voormalig minister Sybille Dekker van VROM en toenmalig (waarnemend) burgemeester Jos Zuidgeest. Het tweetal wordt verantwoordelijk gehouden voor de kap van de zes hectare in Schinveld in januari 2006.
Provincie:
Tag(s):