vrijdag, 9. november 2007 - 8:38

Storm zorgt voor weinig overlast op Noordzee

Den Helder

De noordwester storm die afgelopen nacht heeft gewoed heeft volgens het kustwachtcentrum in Den Helder voor weinig problemen gezorgd op de Noordzee. Buiten een aantal overboord geslagen personen en los geraakte lading, hoefde er geen grote reddingsacties op touw gezet te worden.

Rond middernacht werd de eerste man overboord gemeld. Binnen 10 minuten hadden de opvarenden van de boot de persoon weer aan boord en overgedragen aan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Deze heeft op haar beurt de persoon in Vlissingen aan land gebracht voor onderzoek.

Een stuk minder goed bracht een opvarende van een schip vlakbij IJmuiden het er af. Ook deze sloeg overboord en hield hieraan een gebroken pols en een snee in het hoofd over. Een uur later kwam er wederom een melding van een overboord geslagen persoon vlak bij IJmuiden. Het personeel van de boot wist zelf de persoon weer aan boord te krijgen.

Ook de lading van sommige schepen kozen door de storm het ruime sop. Rond 4.40 uur verloor een schip in de vaarroute boven Ameland 20 containers. In de loop van de morgen bleek het om 45 containers te gaan. Volgens opgave waren de containers leeg maar kunnen wel een gevaar opleveren voor de scheepvaart. Doormiddel van een navigatiebericht wordt de scheepvaart gewaarschuwd hiervoor alert te zijn.

Omstreeks 09.00 uur werden twee drijvende containers gemeld nabij de Texelstroom, waarvan nog niet bekend is waar die vandaan komen.
Provincie:
Tag(s):