dinsdag, 26. juni 2007 - 10:59

Straatroof met geweld

Leeuwarden

De politie is opzoek naar getuigen van een straatroof die dinsdagnacht rond 02.45 uur aan de Ipe Brouwerssteeg plaatsvond en waarbij geweld gebruikt is.

Een 17-jarige inwoner van Stiens stond met een tweede man (personalia onbekend) aan het Ruiterskwartier te praten toen hij twee jongemannen aan zag komen die hun fiets tegen de gevel parkeerden. De onbekende verdachten spraken het pratende duo aan, maakten een praatje en vertelden dat zij in geldnood zaten.

Een van de twee verdachten hield het slachtoffer daarna vast, terwijl de tweede verdachte hem fouilleerde. De verdachten wilden van het tweede slachtoffer een armband hebben, maar het slachtoffer gaf aan daar geen afstand van te willen doen. De verdachten sloegen hem in het gezicht waardoor hij viel. Hij wist in de richting van de Harmonie te vluchten en schakelde via 1-1-2 de politie in.

De twee verdachte richtten zich vervolgens weer op het eerste slachtoffer en trokken met kracht een gouden ketting van zijn hals. De mannen vluchtten daarna fietsend weg in de richting van de Nieuwestad en Oldehove. Het signalement van de verdachten is:
Dader 1: normaal postuur, mediterraanse afkomst, donker haar plat achterover gekamd, dikke/grote neus, smal gezicht, ong. 25 jaar, 1.70-1.75 m. lang, hij droeg een vest met rits met zwart-witte strepen en op de mouw “One�, leren schoenen, sprak goed Nederlands maar had een licht accent. Hij reed op een normale onopvallende fiets.

Dader 2: gezet postuur, mediterraanse afkomst, kort stekelig zwart haar, 22-23 jaar, 1.75-1.80 m. lang, kleine bruine ogen, hij droeg een zwart jasje, sprak slecht Nederlands en met een zwaar accent. Hij reed op een nieuwe opvallende grijs/zilveren herenfiets.

De politie stelt een onderzoek in, maar doet ook een beroep op getuigen. Iedereen die iets van de straatroof heeft gezien, of meer kan vertellen over de twee verdachten wordt gevraagd om via telefoonnummer 0900 – 8844 contact op te nemen met politie Fryslân.
Provincie:
Tag(s):