dinsdag, 15. mei 2007 - 19:47

Straatvoetbal terug met Cruyff Court

Assen

Maandagavond is met het tekenen van een intentieverklaring het startschot gegeven voor het Cruyff Court KNVB Veld op het plein aan de Thorbeckelaan / Oldenhofstraat. Na de bouwvak wordt begonnen met de aanleg van een groot kunstgrasveld van 25 bij 37,5 meter en een omheining. Het Cruyff Court vormt daarmee een veilige plek in de wijk voor sporten, spelen en bewegen. Zowel scholen, (voetbal)verenigingen als de inwoners kunnen gebruik maken van het veld.

Een Cruyff Court is de moderne invulling van het aloude trapveldje dat vroeger in veel buurten en wijken te vinden was. Het bijzondere is dat Johan Cruijff zichtbaar zijn ‘handtekening’ heeft achtergelaten. Aanvankelijk was het de bedoeling een Cruyff Court aan te leggen aan de Klenckestraat in Assen. Maar vanwege voortdurende protesten uit de buurt heeft de gemeente besloten daarvan af te zien. Een alternatieve locatie is gevonden met het plein aan de Thorbeckelaan / Oldenhofstraat.

Namens gemeente Assen tekende Gerrit Piek samen met het bestuur van De Componist, het bewonersoverleg en een afvaardiging van het onderwijs en de sportverenigingen symbolisch de intentieverklaring.
Provincie:
Tag(s):