vrijdag, 6. juli 2007 - 22:05

Strandbieb vanaf heden in gebruik

IJmuiden

Naar vier Noord-Hollandse badplaatsen hoeft de lezer die graag op het strand een boek leest, vanaf heden geen boeken meer mee te zeulen. Met de komst van de strandbibliotheek is dat niet meer nodig. De nieuwste biebsoort heeft een ruime keus aan romans, voorleesboeken, strips, detectives, tijdschriften en luisterboeken.

Gedeputeerde Sascha Baggerman opende vrijdag 6 juli officieel de Strandbibliotheek van IJmuiden aan Zee. Tegelijkertijd gingen in Wijk aan Zee, Castricum aan Zee en Egmond aan Zee dergelijke bibliotheken van start. Tussen 7 juli en 2 september zijn ze dagelijks open. Om te lenen is geen pasje nodig: de dienstverlening is gratis en voor iedereen.

Behalve papieren boeken en tijdschriften zijn er luisterboeken, iPods en Iliads beschikbaar. Een Iliad is een elektronisch boek, een klein apparaatje waarin meerdere boeken tegelijk opgeslagen kunnen worden.

Gezamenlijk organiseren de strandbibliotheken bovendien een aantal activiteiten. Zo is er een fietstocht van 220 kilometer langs alle strandbibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Verder zijn er tango-avonden, piratenfeesten, jumpevenementen en voorstellingen.
Provincie:
Tag(s):