donderdag, 5. juli 2007 - 11:41

Streetwise project van start gegaan

Amsterdam

Op dinsdag 3 juli om 19.00 uur vond de officiële kick off plaats van Streetwise in de Molenwijk. Streetwise is een straat-sportproject dat in Amsterdam- Noord is opgezet voor de jeugd van 8 tot 23 jaar. Doelen zijn het bieden van een zinvolle vrijetijdsbesteding, brede talentontwikkeling en het vergroten van de veiligheid en de leefbaarheid.

Het Streetwiseproject is na succesvolle pilots in Nieuwendam en de Molenwijk in 2006, op 3 juli 2007 officieel van start gegaan. Vanaf dat moment zijn de streetwiseteams op 7 pleinen in Noord te vinden met vernieuwende sport- en spelactiviteiten waarin plezier voorop staat.

Het eerste feesten is op dinsdag 3 juli in de Molenwijk gehouden en het tweede feest is op vrijdag 6 juli in Nieuwendam Noord (plein bij de Corverbosstraat). Het openingsfeest begint om 19.00 uur. Het project richt zich op twee leeftijdsgroepen: kinderen van 8 tot 13 jaar en jeugd van 14 tot 23 jaar.

De aanpak is erop gericht aandacht aan de jongeren te geven. De teams scheppen zo vertrouwen en kunnen daardoor opvoedkundig werken. Belangrijk is dat de kinderen weten dat het streetwiseteam er voor ze is. Streetwise richt zich op de positieve kanten en kwaliteiten van de jongeren en niet op wat niet goed gaat.

Streetwise gaat op zoek naar talenten! De teams dagen de moeilijkste kinderen, tieners en jongeren uit om mee te doen aan de sportactiviteiten waar ze enthousiast over zijn. In de zomervakantie staat Streetwise elke dag (behalve zondag) van 17.00 uur tot 20.00 uur op de pleinen in Noord. Dit zijn de pleinen Overslag (Banne), Lange Vonder (Twiske), Plejadeplein (Tuindorp Oostzaan), de Molenwijk, Hoekschewaardweg (Tuindorp Buiksloot) en het plein bij de Corverbosstraat (Nieuwendam).
Provincie:
Tag(s):