maandag, 26. november 2007 - 18:24

Strenger toezicht op illegale afvalstortingen

Epe

De afgelopen maanden heeft de gemeente Epe in het buitengebied een toename van illegale afvalstortingen geconstateerd. Omdat dit niet is toegestaan gaat de eenheid Handhaving van de gemeente Epe strenger toezicht houden.

Degene die illegaal afval stort en daarmee wordt betrapt, krijgt onmiddellijk een bekeuring. De overtreder wordt verplicht het afval op te ruimen. Weigert hij/zij dit, dan verhaalt de gemeente Epe de kosten van het opruimen op de overtreder.

De gemeente heeft gemerkt dat er meer huisraad, groen afval en schadelijke stoffen zoals asbest illegaal in bossen en in sloten worden gedumpt. Deze illegale afvalstortingen zijn niet toegestaan. Het milieu en de volksgezondheid raakt er door geschaad. De belastingbetaler wordt ook benadeeld, omdat alle acties van de gemeente (zoals handhaving, medewerkers groenvoorziening) via belastingen worden betaald.

De gemeente roept burgers op om zich bij de gemeente te melden als ze iets verdachts zien. Het is van belang om zoveel mogelijk informatie van de overtreder te noteren, zoals geslacht, kenteken auto, datum, tijdstip etc.
Provincie:
Tag(s):