dinsdag, 25. september 2007 - 10:30

Strengere controle op obstakels

Soest

De politie gaat strenger optreden tegen obstakels die zonder vergunning op openbaar terrein zijn geplaatst. De vergunningplicht is niet nieuw, maar wordt vanaf nu wel strenger gehandhaafd. Wie na 1 oktober zonder vergunning tijdelijk een bouw- of afvalcontainer, tuin- of bouwmateriaal, een steiger, keet, toiletvoorziening of ander obstakel op de openbare weg plaatst, kan rekenen op een boete. Die is 150 euro en kan bij meerdere overtredingen oplopen.

Steeds vaker constateren gemeentelijke civiele opzichters, maar ook de politie dat burgers en hoveniers- en bouwbedrijven bij verbouwingswerkzaamheden in en om het huis bouwcontainers en dergelijke op de openbare weg plaatsen. Hierbij wordt regelmatig de doorgang voor voetgangers belemmerd, waardoor de verkeersveiligheid in het geding komt.

Bovendien kunnen trottoirs verzakken door zwaar materiaal en heeft het openbare groen het nogal eens te verduren. Ook worden niet zelden meerdere openbare parkeerplaatsen in beslag genomen door obstakels. Zelfs straatdelen worden afgezet. De politie gaat met ingang van 1 oktober daarom strenger controleren en zal het hierbij níét bij een waarschuwing laten.
Provincie:
Tag(s):