dinsdag, 23. oktober 2007 - 10:01

Strijd om koppositie ijshockey duurt voort

Amsterdam / Tilburg

Opnieuw behaalden de beide koplopers in de Tricorp Workwear Bekercompetitie de volle punten uit hun duels. Amstel Tijgers kreeg de rode lantaarndrager Nijmegen Devils op bezoek en had duidelijk de wedstrijd van vrijdag tegen Groningen nog in de benen.

De Amsterdammers begonnen voortvarend doordat binnen een minuut Mark Tanner op assist van David Deeves de score opende. De tweede treffer werd in de vierde minuut door Bradley Smulders achter de Nijmeegse goalie Finkenrath geschoten. De assists hierbij kwamen op naam van Vincent en Howard.

Ondanks die vroege voorsprong konden Tijgers niet tot een monsterscore als de avond ervoor komen. In de tweede periode scoort Van Mol de aansluitingstreffer op aangeven van Tataryn en Van den Braak. Een verrassing hangt dan in de lucht omdat de hoofdstedelingen soms meer tegen zichzelf als tegen de tegenstander speelt. Als in de derde periode Verbruggen voor twee minuten naar de strafbank wordt gestuurd wegens “hooking� weet Paul Vincent gebruik te maken van de man-meer situatie en scoort op aangeven van Kars en Deeves de 3-1. Er volgen nog enkele kansen over en weer maar een wedstrijd wordt het niet meer. Drie punten voor de Amstel Tijgers en voorbereiden op een zware week.

Na een zwaar weekend in de plaatsingspoule van de Continental Cup moesten de Tilburg Trappers weer vol aan de bak om de leiding in de strijd om de koppositie te behouden. De eerste periode komen de Brabanders met goed verzorgd spel op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Lalonde en Bernakevitch. In de tweede periode lopen de Trappers uit naar 4-0 door opnieuw Bernakevitch en Stienstra. Als op 27.18 McCarthy tegen scoort ontstaat een woordenwisseling tussen de zeer ervaren Tilburgse goalie Trommelen en de scheidsrechter. Het doelpunt zou zijn gescoord nadat de goal was verschoven. Dit loopt zo hoog op dat de doelverdediger naar de kleedkamer gestuurd en kan een schorsing tegemoet zien. Als de Friese doelman vervolgens één van de Tilburgers uitdaagt beantwoord de laatste dit met een goedgeplaatste rechtse direkte. Als de Heerenveen spelers daarop massaal van de spelersbank afstormen en de Tilburgers daar achteraan gaan ontstaat een ouderwets potje “matten�. Gevolg ; maar liefst negen spelers kunnen hun biezen pakken.

De overgebleven spelers kunnen na dit oponthoud geen spanning meer in de wedstrijd brengen. Na een schitterende goal van opnieuw Bernakevitch is de stand na twee periodes 5-1. In de laatste periode scoren beide teams nog twee keer. Opnieuw Bernakevitch voor Tilburg, Levitin en Landman voor de Flyers en uiteindelijk Nichols die de 3-7 eindstand op het bord zet.

Zondagavond moest een vanwege schorsingen enigszins uitgedund team het vervolgens opnemen tegen de nummer 3 van de ranglijst, Geleen Eaters. Ook dit bleek geen al te grote opgave voor de Trappers, al doet de einduitslag anders vermoeden. Vele kansen werden gemist voordat Nichols op assist van Stienstra en Willemse de 0-1 aantekent. Met een Tilburg speler op de strafbank scoort McDonnald op aangeven van Visser en McGarry de gelijkmaker. Binnen zeven minuten in de tweede periode zet de brabandse ploeg de eindstand op het bord door doelpunten van Willemse en Nazarov. Hierna was het uitspelen van de wedstrijd en voorbereiden op een heftig weekje, waarin twee keer tegen de Amstel Tijgers wordt gespeeld.

Programma voor komende week ;
Dinsdag 23 oktober
Destil Trappers Tilburg – Amstel Tijgers Amsterdam
HIJS Den Haag – Ruijters Eaters Geleen

Vrijdag 26 oktober
Nijmegen Devils – Vadeko Flyers Heerenveen
HIJS Den Haag – Pecoma Grizzlies Groningen

Zaterdag 27 oktober
Amstel Tijgers Amsterdam – Destil Trappers Tilburg
Vadeko Flyers Heerenveen – HIJS Den Haag
Pecoma Grizzlies Groningen – Ruijters Eaters Geleen

Zondag 28 oktober
Destil Trappers Tilburg – Nijmegen Devils
Ruijters Eaters Geleen – Amstel Tijgers Amsterdam


(Nijmegen Goalie Finkenrath wordt gepasseerd door Smulders, 2-0)
(Duel om de puck Gough – van den Braak)
(Taratyn neemt Knutsen onder vuur)
Categorie:
Tag(s):