vrijdag, 16. november 2007 - 12:00

Stropers aangehouden na wilde achtervolging

Strijen

De politie heeft in de nacht van donderdag 15 november op vrijdag 16 november twee stropers aangehouden in de Hoeksche Waard. Het gaat om twee mannen van 30 en 52 jaar uit Tilburg. Door een alerte getuige werd omstreeks 02.00 uur gemeld dat er vier verdachte auto’s op de Molenweg in Strijen stonden met daarin personen en honden.

Vanuit twee auto’s die in de berm reden, werd met behulp van “lichtbakken� geschenen om zo de hazen tevoorschijn te laten komen en de twee andere voertuigen reden dan vervolgens de hazen klem en stuurden de honden eropaf.

De politie nam met diverse voertuigen poolshoogte. Onderweg op de N217 kwam een van de politie-eenheden vier auto’s met hoge snelheid tegen die terugreden vanuit Strijen naar de Kiltunnel. De achtervolging werd ingezet waarbij de snelheid opliep tot 150/160 km per uur.

De vier auto’s reden de Kiltunnel in maar een van deze auto’s dacht slim te zijn door te keren en tegen het verkeer in terug de tunnelbuis in te rijden. Op dat moment kwam net de surveillancebus van de politie aanrijden. Die keerde ook waarna weer de achtervolging werd ingezet. Met behulp van andere collega’s kon de auto worden klemgereden op de Maasdamseweg. De overige drie auto’s met inzittenden wisten weg te komen. Het rijbewijs van de 30-jarige bestuurder werd ingevorderd op grond van verkeersgevaarlijk gedrag (spookrijden in tunnel). De politie stelt een onderzoek naar de strooppraktijken.
Provincie:
Tag(s):