zondag, 8. juli 2007 - 21:25

Studenten bekeuren verkeersovertreders

Hollandscheveld

De politie heeft zaterdag tijdens een grote verkeerscontrole op de Mr Cramerweg verschillende verkeersovertreders bekeurd. De verkeerscontrole was, in het kader van een examen, georganiseerd door studenten van de politie uit Drenthe in samenwerking met de vrijwillige politie uit Drenthe en Groningen. Het doel van deze controle is het bevorderen van de verkeersveiligheid door bij overtredingen handhavend op te treden.

In totaal werden tijdens deze controle 68 blaastesten afgenomen waarvan er niemand in overtreding was. Tijdens deze controle werden wel 36 andere overtredingen geconstateerd en voor alle overtredingen is proces-verbaal opgemaakt.

Bij twee auto’s bleek het mistachterlicht niet in orde te zijn, bij een automobilist klopte de verlichting niet en bij drie auto’s functioneerden de remlichten niet goed, allemaal kregen ze een bekeuring. Zes automobilisten kregen een boete wegens afvallende lading of losse lading op de aanhangwagen. Vijf personen konden het rijbewijs niet tonen en kregen daarvoor een proces-verbaal. Tevens kregen vijf automobilisten een bekeuring omdat er iets niet in orde was met de kentekenplaten. Twee personen konden het kentekenbewijs niet tonen. Bij vijf combinaties bleek er iets niet in orde te zijn met de losbreekreminrichting en drie automobilisten waren in overtreding omdat de hulpkoppeling niet in orde was. Drie personen kregen een bon wegens het niet dragen van de autogordel en een automobilist kreeg een bon wegens een te gladde band.
Provincie:
Tag(s):