dinsdag, 13. november 2007 - 16:29

Studio’s Müller en Van Tol wint Harrie Tillieprijs

Roermond

Studio’s Müller en Van Tol uit Amsterdam heeft de ‘Harrie Tillieprijs 2007’ gewonnen. ‘De winnaar van deze tweejaarlijkse prijs bestemd voor interieurontwerp, werd afgelopen zondag in Roermond bekend gemaakt door juryvoorzitter Tof Thissen. Er waren in totaal vijf genomineerden.

Studio’s Müller en Van Tol ( Christiane Müller en Bas van Tol) voldoet volgens de jury het meest overtuigend aan de criteria van de prijs. De ontwerpen spreken esthetisch zeer aan en houden nadrukkelijk rekening met de plaats, mogelijkheden en kwaliteiten van de locatie. De vraag van de opdrachtgever wordt vertaald naar een ontwerp, waarbij de signatuur van het bureau herkenbaar blijft. Vorm en inhoud zijn één. Studio’s Müller en Van Tol getuigt van goed vormgeverschap met oog voor het product, voor de opdrachtgever en voor de werksituatie. Wars van trends weet het bureau de wensen en eisen van de opdrachtgever om te zetten in hedendaagse interieurs, waarbij gebruik gemaakt wordt van de nieuwste ontwikkelingen. Juist de kruisbestuiving tussen de twee ontwerpers zorgt voor de hoge kwaliteit van hun werk.

Gemeente Roermond reikt sinds 2003 de Harrie Tillieprijs uit. De volledige naam is Harrie Tillieprijs: vormgeving in het voetspoor van Pierre Cuypers. De kunstzinnige, economische en idealistische opvattingen van Cuypers over de rol die kunst en vormgeving in de samenleving kunnen spelen, vormden voor de jury de leidraad om de genomineerden en de winnaar te bepalen.

De expositie van de vijf genomineerden is nog tot en met 20 januari 2008 te zien in het Stedelijk Museum Roermond.
Provincie:
Tag(s):