donderdag, 23. augustus 2007 - 9:25

Subsidie voor molenaars wordt anders berekend

Provincie

Woensdag 22 augustus maakte de provincie Noord Holland bekend dat Molenaars vanaf heden geen subsidie meer ontvangen op basis van de jaarlijkse asomwentelingen van hun molen.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben besloten om de maal- en draaipremieregeling te wijzigen omdat de registratie van het aantal asomwentelingen niet altijd goed gaat.

De elektronische tellers die het aantal asomwentelingen sinds 2005 moeten registreren functioneren niet naar behoren. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat meer of minder slagen worden geregistreerd dan er in werkelijkheid zijn gemaakt. De provincie vindt dit geen goede basis om subsidie te berekenen.

De molenaars kunnen tot en met 2008 subsidie krijgen op basis van de laatst bekende tellerstanden. Dit gaat in de meeste gevallen om de gegevens uit 2006. Molenaars hoeven vanaf heden minder administratieve handelingen uit te voeren want het is niet meer nodig om tellerstanden te registreren en aan te leveren bij de provincie.

De provincie Noord-Holland is van mening dat de molens veel waarde hebben voor het Noord-Hollandse landschap en wil dat ze blijven draaien zodat iedereen er van kan genieten. In 2006 hebben 125 molenaars gezamenlijk een subsidiebedrag van € 176.346 euro ontvangen.
Provincie:
Tag(s):