donderdag, 30. augustus 2007 - 17:14

Subsidie voor project Beeldconsult met huisarts

Valkenburg

Het pilot project Beeldconsult van IntoCareNet, een netwerk voor de zorg, ontvangt een subsidie van ruim € 94.000,- euro van de Provincie Limburg. Via het pilot project ‘Beeldconsult’ kan de huisarts de patiënten op afstand door middel van twee camera’s adviseren. Zowel bij de patiënt als bij de huisarts staat een camera die via een breedbandige internetverbinding met elkaar gekoppeld zijn.

Aan de pilot zullen honderd patiënten in de omgeving van Valkenburg meedoen. Het project, dat ontwikkeld is door huisartsenpraktijk St. Pieter te Valkenburg en IntoCare, bestaat uit twee delen; een vooronderzoek en de toepassing. De duur van het project is zes maanden. De evaluatie van het pilot project moet leermomenten opleveren voor soortgelijke projecten in Limburg.

Intocare is een samenwerkingsverband van ICT bedrijven dat ICT-oplossingen voor de zorg ontwikkeld. In de zomer van 2005 is IntoCare met behulp van de Provincie Limburg gestart met het inrichten van vijf modelpraktijken. Deze zijn intussen gerealiseerd. Een van deze praktijken, huisartsenpraktijk St. Pieter, wil nu samen met dit bedrijf een proef starten om de mogelijkheden van een consult op afstand (beeldconsult) te onderzoeken.
Provincie:
Tag(s):