donderdag, 16. augustus 2007 - 12:20

Subsidiebudget retrofit-roetfilters verdubbeld

VROM heeft, wegens de grote vraag naar retrofit-roetfilters voor personen- en bestelauto’s besloten het totaal beschikbare budget voor 2007 te verdubbelen van 20 naar 40 miljoen euro. Voor eigenaren van een gebruikte dieselauto geldt in ons land sinds 1 juli 2006 een subsidiebedrag van 500 euro voor retrofit-roetfilters.

In totaal is voor dit jaar een bedrag van 20 miljoen beschikbaar gesteld, maar gezien de overweldigende belangstelling was hiervan begin augustus al bijna 15 miljoen euro opgesoupeerd. Minister Cramer van VROM heeft daarom besloten het plafond voor 2007 op te schroeven naar 40 miljoen euro.

Vooral leasemaatschappijen maken op grote schaal gebruik van de regeling. Zo maakte Athlon onlangs bekend, in samenwerking met onderdelenleverancier Van Heck en Profile International, 20.000 dieselauto’s te gaan voorzien van een retrofit-roetfilter.

Ook ING Car Lease gaat het wagenpark van een retrofit-roetfilter voorzien. Hetzelfde geldt voor de Wegenwacht, die gisteren liet weten alle bestaande dieselvoertuigen nog dit jaar met roetfilter te zullen uitrusten. Het gaat daarbij om enkele honderden auto’s. De overheid streeft ernaar dat tenminste 120.000 voertuigen met subsidie van een retrofit-roetfilter worden voorzien.
Categorie:
Tag(s):