donderdag, 16. augustus 2007 - 13:39

Succes voor Danny de Munk met Ciske de rat

Amsterdam

Ciske de Rat - de Musical, die op 5 oktober in Koninklijk Theater Carré in première gaat, heeft nu al 100.000 kaarten verkocht. De vraag naar kaarten voor deze nieuwe oorspronkelijk Nederlandse musical is zelfs in lijn met voorgaande internationale bewezen hitmusicals als The Sound of Music en Beauty and the Beast. Het oer-Hollandse verhaal over het Amsterdamse straatschoffie met een hart van goud is dit theaterseizoen - met een cast van 40 personen - de grootste reizende productie en is in de 15 grootste theaters van Nederland te zien.

Momenteel vinden de repetities plaats in Studio Focus in Amsterdam. Op 12 september is de eerste try-out in Schouwburg het Park in Hoorn.

Ciske de Rat - de Musical vertelt het beroemde verhaal van de film, die het verhaal niet alleen doet herleven, maar eindelijk ook laat zien hoe het Ciske vergaat als volwassen man, gespeeld door Danny de Munk. Ciske slaat zich met humor en bravoure door zijn moeilijke jeugd totdat het noodlot toeslaat. Het verhaal van het brutale Amsterdamse straatschoffie blijkt tijdloos. De cast bestaat uit onder anderen Danny de Munk, Mariska van Kolck, Hugo Haenen, Hajo Bruins, Marjolijn Touw en Sjoerd Pleijsier. Vanwege het grote aantal voorstellingen wordt de rol van kleine Ciske per regio door verschillende kinderen ingevuld. Componist Henny Vrienten schreef de muziek voor de musical Ciske de Rat. De musical is een bewerking van André Breedland en Maurice Wijnen naar de trilogie Ciske de Rat van Piet Bakker. Paul Eenens tekent voor de regie.

Vanaf half september 2007 is Ciske de Rat - de Musical te zien in: Hoorn (try-outs), Amsterdam (première), Apeldoorn, Rotterdam, Maastricht, Den Haag, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Breda, Heerlen, Nijmegen, Eindhoven, Utrecht en Den Bosch.
Categorie:
Tag(s):