dinsdag, 17. juli 2007 - 10:59

Succes voor Zeeland Meets The World

Sas van Gent

Het weer zat niet erg mee, maar toch waren de deelnemende folkloregroepen aan het Internationaal Folklore Festival Zeeland al door heel Zeeuwsch-Vlaanderen en op een enkele plek in Oost-Vlaanderen te vinden.

Donderdag 19 juli is de openingvoorstelling van het Zeeland meets the World folklorefestival, maar toch waren de deelnemende folkloregroepen het afgelopen weekend al te zien in Sas van Gent, Hulst, Breskens, Assenede.

Afgelopen zaterdag is het festivalprogramma van start gegaan met Food & Folk bij Eetcafé ’t Stremijn in Sas van Gent. De combinatie van eten en folkloremuziek bleek enorm aan te slaan gezien het groot aantal reserveringen. Daarnaast konden de optredende folkloregroepen genieten van een grote belangstelling door het massaal toegestroomde publiek.

De rest van de week waren er verschillende optredens op markten in Zeeuwsch-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen die veel aandacht trokken. Het programma van het festival kan tot nu toe een groot succes worden genoemd.

De komende dagen verplaatst het folklorefestival zich naar het festivalterrein op het Keizer Karelplein te Sas van Gent. Hier zullen alle groepen te zien zijn in vele wervelende voorstellingen. Aansluitend aan de avondvoorstellingen is er elke dag een afterparty met o.a. The Old Firm en de Mansana Salsa Band. Alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk. Het volledige programma staat op www.zeelandmeets.nl
Provincie:
Tag(s):