dinsdag, 25. september 2007 - 21:28

Succesvolle opening en eerste publieksdag Woonbeurs

Amsterdam

Met een enorme confetti-knal is de Woonbeurs Amsterdam maandagavond van start gegaan. Tijdens de feesteljike opening werd de Woonbeurs Pin 2007 uitgereikt aan Job Smeets en Nynke Tynagel van Studio Job. Een bijzonder moment, want het is de eerste Nederlandse prijs voor dit eigenzinnige ontwerpersduo. De drukbezochte preview voor genodigden leverde louter enthousiaste reacties op. Ook de eerste publieksdag dinsdag is veelbelovend begonnen. Al ver voor 10.00 uur stonden ongeduldige woonliefhebbers in de rij voor de kassa.

Zes dagen lang nieuwe ideeën voor het interieur, met maar liefst 30.000 m2 wooninspiratie onder één dak, talloze primeurs en heel veel persoonlijk advies. Zo kun je in het Interieur College een sessie interieuradvies volgen, gegeven door bekende namen uit het interieurvak, waaronder Steven van Manen, Erik Gutter en Frans Bramlage. Bijzonder is ook de design-go-round, een draaimolen die nu eens niet voorzien is van de traditionele paarden, maar helemaal gevuld is met de Pierre Paulin collectie van Artifort.

De Woonbeurs Amsterdam is de start van het nieuwe woonseizoen. Veel producten en collecties worden voor het eerst aan het grote publiek getoond: lampen van Skandinavisch designers bij BSweden, de More Than White tegelcollectie van Royal Mosa, Il bagno Alessi dOt, een ontwerp van architect Wiel Arets voor Laufen, Turks design van het ontwerperscollectief B&T Design uit Istanbul en Qube binnendeuren bij Svedex. De nieuwe keuken die Piet Hein Eek creëerde voor Vonder Interieur is nu eindelijk de schetsfase voorbij en in het echt te bewonderen. Bijzonder is de presentatiewand van Studio Job, door Job Smeets en Nynke Tynagel speciaal voor de beurs ontworpen: een echte Woonbeurs primeur!

De Woonbeurs Amsterdam is een evenement van de woonbladen van Sanoma Uitgevers: 101 Woonideeën, ariadne at Home, Eigen Huis & Interieur, Home and Garden, More Than Classic en VT Wonen. Elk van deze woonbladen komt op de Woonbeurs Amsterdam letterlijk tot leven. Op geheel eigen wijze heeft iedere titel een eigen huis vol wooninspiratie ingericht. Uniek is dat het huis van 101 Woonideeën tijdens de hele beurs ook echt bewoond wordt. De familie Van der Pol (vader, moeder, jongen en meisje in de basisschool leeftijd) heeft tijdelijk haar intrek in het huis genomen. Bezoekers kunnen letterlijk gluren bij de buren en meekijken hoe dit gezin woont en leeft.

Wie jarig is, trakteert. Topkok Julius Jaspers en zijn team bereiden drie keer per dag de lekkerste feestelijke hapjes. Tijdens de bereiding zijn slechts hun contouren zichtbaar, maar zodra de gordijnen opengaan begint het culinaire feestje en kan iedereen komen proeven.
En er is nog meer te vieren, want de Woonbeurs Amsterdam geeft elke dag maar liefst vijftien prijzen weg: van de Revolt stoel, een designklassieker van Ahrend, tot een van de designprimeurs, het zitelement Salto van Bcrea.
Categorie:
Tag(s):