zaterdag, 21. juli 2007 - 20:42

Supporters op de vuist tussen winkelend publiek

Deventer

Zaterdagmiddag 21 juli heeft er in het centrum rond 16.00 uur een korte, felle confrontatie plaatsgevonden tussen circa tweehonderd Ajax-aanhangers en een groep van ongeveer tachtig Go Ahead Eagles supporters. In de hectiek van de vechtpartij zijn er veel vernielingen gepleegd. Dit gebeurde temidden van het winkelend publiek, dat uiteraard zeer geschrokken reageerde.

Het incident vond plaats rond het moment dat de oefenwedstrijd Go Ahead Eagles – Ajax van start ging. Deze ging vooraf aan de Open Dag van de Deventer voetbalclub.

Een groep harde kern Ajax-aanhangers op de Brink werd al geruime tijd begeleid door medewerkers van de politie Amsterdam in samenwerking met de Deventer collega’s in burger. De sfeer was de hele tijd gemoedelijk.

Vervolgens liep de groep naar de rand van de Brink waar ze de groep Go Ahead Eagles ontmoetten waarop direct een korte en felle confrontatie volgde. De politie heeft enkele charges uitgevoerd. Het was nodig om de ME in te zetten om de orde te herstellen.

De politie betreurt het zeer dat de supporters tussen het winkelend publiek met elkaar op de vuist gingen.

Na de incidenten bij de Brink werd ongeveer een half uur later ook de oefenwedstrijd tegen Ajax gestaakt vanwege een vechtpartij op de tribune en bedreigingen in de richting van Ajax-spelers. Ook het programma van de Open Dag ging niet meer door.
Provincie:
Tag(s):