donderdag, 28. juni 2007 - 8:18

Symposium over duurzame regio

Amstelveen

Afgelopen vrijdag, 22 juni, vond het in het congrescentrum Amstelveen het symposium plaats ‘Op weg naar 2040 in een duurzame regio’ voor bestuurders en betrokken partijen uit de regio. Het symposium is een initiatief van de gezamenlijke colleges uit regio Amstelland en Meerlanden (A&M), te weten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn.

De deelnemende bestuurders hebben afgesproken het thema energie als onderdeel van duurzaamheid als eerste gezamenlijk op te pakken. Daarmee willen zij dit onderwerp in groter regionaal verband op de agenda zetten.

De colleges bereiden in de regioagenda ambities en doelstellingen voor, voor de periode tot aan 2040. Onderwerpen van de duurzame agenda zijn onder meer: mobiliteit, wonen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en energie& water. De colleges zullen de voorbereiding van de regioagenda ook gebruiken om vanuit A&M aan te geven wat belangrijk is bij de vormgeving van de Noordvleugelkaart 2040. Deze kaart zal worden gebruikt om aan te geven hoe de Noordvleugel er in 2040 uitziet.
Provincie:
Tag(s):