woensdag, 8. augustus 2007 - 11:27

Taalbarrière bij aanhouding

Wijchen

De politie in Wijchen heeft ondanks diverse verhoortechnieken, waarbij onder meer een tolk is ingezet, nog geen idee wie de maandagmiddag op de Zuiderdreef aangehouden vrouw is. De vrouw weigert tot nu toe elke medewerking ter vaststelling van haar identiteit. De zaak is overgedragen aan de Vreemdelingenrecherche.

Maandagmiddag zagen agenten de vrouw als passagier rijden op een bromfiets. Zij droeg geen helm. Reden om haar een proces-verbaal aan te zeggen, dus gingen de agenten achter de bromfiets aan. Vervolgens zagen zij dat de vrouw van de rijdende bromfiets afsprong en ten val kwam. De agenten stopten hun voertuig en bekommerden zich om haar. De vrouw gaf echter geen antwoord op de vragen die haar gesteld werden en ze wilde er vandoor. Helemaal toen de agenten, inmiddels in diverse talen sprekend, haar een bekeuring wilden geven voor het niet dragen van de helm. De vrouw kon of wilde niets vertellen over haar identiteit en kon geen identiteitsbewijs overleggen.

De politieagenten spraken hierop de bestuurder van de bromfiets aan of de vrouw zijn vrouw was, maar de man zei haar niet eens te kennen. Hij vertelde de agenten dat hij haar even daarvoor over het voetpad van de Zuiderdreef had zien lopen richting het centrum van Wijchen. Zij had kennelijk om een lift gebaard en die had hij haar gegeven. Ter vaststelling van haar identiteit hielden de agenten de vrouw vervolgens aan. Dit onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):