woensdag, 5. september 2007 - 10:42

Taart voor 10.000e aanmelding SMS-Alert

Eindhoven

Dinsdagmiddag heeft buurtbrigadier Raymond Vermeer een taart uitgereikt aan de 10.000e aanmelder bij SMS-Alert. De man, die woonachtig is in Tongelre, nam de taart in ontvangst op het hoofdbureau aan de Mathildelaan. Vanaf april maakt Politie Brabant Zuid-Oost gebruik van het communicatiemiddel SMS-Alert.

Via SMS-Alert ontvangen burgers bij incidenten in hun directe woonomgeving berichten van de politie op hun mobiele telefoon. Door het versturen van de sms-berichten worden burgers meer betrokken bij het politiewerk.

Verspreid over de regio zijn er tot nu toe ongeveer 50 sms-berichten verstuurd. In twee gevallen werden kinderen teruggevonden dankzij SMS-Alert. De berichten die zijn verstuurd waren heel divers; gevaarlijke medicijnen die werden verloren, vermissingen, getuigenoproepen en preventieberichten.

Aanmelden kan met de mobiele telefoon: stuur een sms-bericht met de tekst PBZO gevolgd door postcode en huisnummer naar nummer 8844. Bijvoorbeeld PBZO5045LP30 (PBZO staat voor Politie Brabant Zuid-Oost). De abonnementsdienst SMS-Alert is gratis.
Provincie:
Tag(s):