zaterdag, 11. augustus 2007 - 15:35

Tankwagen stort 7 meter van viaduct in kanaal

Een 24-jarige chauffeur uit Swifterbant is zaterdagnacht rond 3.00 uur met zijn tankwagen bijna 7 meter van een viaduct gestort.

De man kwam uit de richting van Drachten en reed in de richting van Joure. Getuigen zagen dat de vrachtwagen ter hoogte van het klaverblad de rechter vangrail raakte. Vervolgens stak de vrachtwagen de weg haaks over naar de linker vangrail die kapot gereden werd. Ter hoogte van een viaduct stortte de vrachtauto zes a zeven meter naar beneden het Heerenveense kanaal in.

De chauffeur kon zijn voertuig op eigen kracht verlaten en werd door omstanders opgevangen. Getuigen schakelden de hulpdiensten in. Politie, brandweer en ambulance waren snel ter plaatse. De chauffeur liep snijwonden op en is per ambulance naar het ziekenhuis van Heerenveen gebracht. Daar is een bloedblok bij hem afgenomen waarvan de uitslag nog niet bekend is.

De tankauto werd gebruikt om mest te vervoeren. De brandweer plaatste schotten in het water om te voorkomen dat er geen mest en olie in het kanaal terecht kwam. Bureau Voertuigenanalyse stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval omdat de omstandigheden en oorzaak onduidelijk zijn.

Daarnaast zijn het Wetterskip, de gemeente en provincie Fryslân ingeschakeld. Rijkswaterstaat zorgde voor afzettingsmateriaal langs de vernielde vangrail. De vrachtwagen is van zaterdagmiddag geborgen en stond om 15.30 uur op de dieplader om afgevoerd te worden. Tijdens deze bergingsoperatie is het vaarverkeer tijdelijk stilgelegd.
Provincie:
Tag(s):