maandag, 15. oktober 2007 - 11:05

Tatoeage-studio’s met vergunning op website

Den Haag

Alle tatoeage- en piercingstudio’s, schoonheidsspecialisten en juweliers die een vergunning van de minister van VWS hebben om te mogen tatoeëren en piercen, staan nu op één website.

De overheid adviseert consumenten om alleen een tatoeage, piercing of permanente make-up te laten zetten bij ondernemingen die een vergunning hebben. Op de website veiligtatoeerenenpiercen.nl kunnen mensen deze onder andere zoeken op naam of op plaatsnaam. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), onderdeel van het RIVM, onderhoudt de site.

Sinds 1 juni 2007 zijn ondernemers die tatoeëren, piercen of permanente make-up zetten, wettelijk verplicht om veilig te werken. Daarnaast moeten zij beschikken over een vergunning van de minister van VWS. De vergunningen worden verleend door de GGD. Ondernemers die alleen oorlellen piercen, hoeven geen vergunning te hebben.

Bovendien is het sinds 1 juni 2007 verboden om kinderen onder de 16 jaar te tatoeëren of te piercen. Een uitzondering geldt voor kinderen boven de 12 jaar die in gezelschap zijn van een ouder of voogd, die toestemt in het aanbrengen.
Categorie:
Tag(s):