zondag, 27. mei 2007 - 9:22

Taxichauffeur gewond na schietpartij

Amsterdam

Zondagmorgen 27 mei omstreeks 07.45 uur is een 24-jarige man gewond geraakt toen hij per ongeluk door een 34-jarige vriend in zijn hoofd werd geschoten. Beide mannen zijn gearresteerd. Bij de aanhouding raakte een agent gewond aan zijn gezicht.

De twee mannen hadden een horecagelegenheid aan het Buikslotermeerplein bezocht en kregen op de taxistandplaats aan het Buikslotermeerplein onenigheid met een taxichauffeur. De 34-jarige man trok hierbij een vuurwapen en schoot op de taxichauffeur.

Die kon nog net op tijd het vuurwapen wegslaan, waardoor de kogel het hoofd van zijn 24-jarige vriend van de schutter trof. Beide mannen liepen weg in de richting de Waddenweg maar konden even later worden gearresteerd. De schutter verzette zich hierbij hevig en sloeg daarbij o.a. een politieman in het gezicht.

De gewonde 24-jarige man is opgenomen in het ziekenhuis. De agent en de taxichauffeur, die bij de onenigheid letsel aan zijn gezicht opliep, zijn aan hun verwondingen behandeld in een ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak.

De toedracht van de schietpartij wordt onderzocht. De technische recherche is een sporenonderzoek gestart.
Provincie:
Tag(s):