donderdag, 10. mei 2007 - 18:34

TBC besmetting bij politiekorps Zuid-Holland-Zuid

Dordrecht

De politie Zuid-Holland-Zuid gaat maatregelen nemen omdat bij een medewerkster van het korps begin maart open tuberculose (TBC) is geconstateerd. De 26-jarige medewerkster, die een administratieve functie uitoefent in het district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard, is inmiddels van de TBC hersteld en moet thuis nog verder aansterken voordat ze weer kan werken, zo meldt de politie Zuid-Holland-Zuid vandaag.

Inmiddels is een aantal collega’s door de GGD gecontroleerd op besmetting. Hierbij is geconstateerd dat een tiental mensen besmet is met de bacterie. Deze medewerkers zijn niet ziek en zijn niet besmettelijk voor anderen. De mensen waarbij de TBC bacterie is aangetroffen, worden behandeld met medicijnen.

Op advies van de GGD wordt in de eerste week van juni wederom een aantal medewerkers getest. Afgelopen weken werden met name directe collega’s gecontroleerd die intensief contact gehad hebben met de 26-jarige vrouw. Begin juni worden medewerkers getest die de afgelopen maanden minder vaak of minder direct contact hebben gehad.
Provincie:
Tag(s):