maandag, 24. december 2007 - 21:08

Tentoonstelling over organische architectuur in Hoogeveen

Hoogeveen

Van zaterdag 1 maart tot en met maandag 12 mei 2008 is in het voormalige klooster en glasmuseum in Hoogeveen de tentoonstelling ‘Organische architectuur, mens en natuur als inspiratie voor het bouwen’ te zien.

Aan de hand van talrijke kleurenfoto’s, maquettes, meubels en objecten wordt een overzicht gegeven van de achtergronden, de ontwikkeling en actualiteit van deze bijzondere architectuurstroming.

Naast werk van bekende pioniers als Frank Lloyd Wright en Antoni Gaudí, zijn ontwerpen te zien van Alvar Aalto, Hans Scharoun en hedendaagse architecten zoals Santiago Calatrava, Gregory Burgess, Douglas Cardinal en Alberts & Van Huut. Het door Alberts en van Huut ontworpen Gasunie-gebouw in Groningen is door de lezers van dagblad Trouw verkozen tot ‘mooiste gebouw van Nederland’. Dit toont de brede waardering aan die momenteel voor deze vorm van bouwkunst bestaat.

Deze succesvolle tentoonstelling was in 2003 te zien in de Beurs van Berlage te Amsterdam en reisde daarna door naar diverse Europese landen. De tentoonstelling, aangevuld met nieuwe voorbeelden, is na dit Europese uitstapje nu voor het eerst weer in Nederland te zien.
Provincie:
Tag(s):