dinsdag, 3. juli 2007 - 18:35

Ter Horst opent provinciehuis Overijssel

Deventer

"Ik bin een Overiesselse", zei minister Ter Horst - vrij naar president Kennedy - bij de opening van het gerenoveerde provinciehuis van Overijssel. De in Deventer geboren minister riep de provincies op tot meer transparantie: "Provincies vormen de minst zichtbare bestuurslaag. Ten onrechte, want ze houden zich bezig met zaken waar mensen veel belangstelling voor hebben: wonen, werken en recreëren. En met natuur en milieu.

Zij prees de provincie Overijssel voor haar manier van werken, de 'vitale coalitie'. "Dat is een rol die goed past bij de provincie. Een sterke regierol waarbij ze de belangrijkste partners aan tafel uitnodigt. Een rol waarbij ze de bredere belangen en de bredere samenhang bewaakt. Belangen die de gemeentegrenzen overstijgen. En samenhang die vanuit Den Haag lastig te organiseren is".

De verbouwing van het provinciehuis noemde de minister inspirerend en een voorbeeld van vernieuwend werken: "Het is namelijk ook een verbouwing van de werkwijze: een ruimte die samenwerking stimuleert en projectmatig werken ondersteunt. Letterlijk geen wandjes meer, maar open transparantieruimtes".
Provincie:
Tag(s):