woensdag, 25. juli 2007 - 0:03

Test met digitale flitspaal

Apeldoorn

Apeldoorn heeft sinds vorige week een digitale flitspaal voor snelheidscontrole aan de Jachtlaan. Deze flitspaal maakt gebruik van een infrarood camera en ‘flitst’ dus niet. Het is de eerste digitale flitspaal in de politieregio Noord- en Oost-Gelderland.

De flitspaal voor de Jachtlaan, ter hoogte van de Schuttersweg en de middelbare school, stond al een tijd in de planning. Aanvankelijk zou het een reguliere flitspaal worden, maar uiteindelijk werd gekozen voor de nieuwe digitale variant. De paal geeft geen flits en omdat het hele proces digitaal verloopt, bevat de paal geen filmrol die verwisseld moet worden, waardoor de verwerking van de gegevens sneller en efficiënter kan plaatsvinden.

De politie Noord- en Oost-Gelderland controleert in Apeldoorn op snelheid uit oogpunt van verkeersveiligheid. Snelheid speelt een rol bij het merendeel van de verkeersongevallen. Behalve met flitspalen, controleert de politie ook met radarauto’s, mobiele radar en een lasergun op het naleven van de regels ten aanzien van snelheid. De Jachtlaan maakt deel uit van de ringweg Apeldoorn en is een 50 km-weg.

De digitale flitspaal aan de Jachtlaan is nog niet in werking. Na plaatsing moet de apparatuur nog uitgebreid getest worden. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de paal in bedrijf wordt gesteld.
Provincie:
Tag(s):