maandag, 5. november 2007 - 19:28

Test uw kennis van de Drentse geschiedenis

Assen

RTV Drenthe zendt donderdagavond vanaf 18:45 uur rechtstreeks de Drentse Geschiedenis Quiz 2007 uit. Het Tv-programma wordt gemaakt in samenwerking met het Drents Archief en het Dagblad van het Noorden.

De deelnemers aan de quiz zijn verdeeld in 4 groepen: ondernemers, Vrouwen van Nu, journalisten en de winnaars van de voorronden in de krant. In het studiopand in Assen stelt presentator Annette Timmer meerkeuzevragen over ondermeer cultuur, politiek, economie en sport. Deze worden op verschillende manieren geïllustreerd.

De besten uit de vier groepen komen in de finale. Hiervoor dienen de dames en heren over ijzeren zenuwen te beschikken, want in de slotronde zullen de finalisten zich rechtstreeks met elkaar meten. Wie in de minste tijd de meeste goede antwoorden geeft, mag zich de opvolger van Cees Bijl noemen, die vorig jaar de Drentse Geschiedenis Quiz won.

De Drentse Geschiedenis Quiz 2007 staat onder bezielend toezicht van een deskundige jury, bestaande uit provinciaal historicus Michiel Gerding en Jan Bos en Joke Wolff van het Drents Archief.

De hoofdprijs van de quiz is een overnachting op een historische locatie. Elke groepswinnaar verdient de serie “Drenthe Toen & Nu�. Iedereen kan thuis meespelen en zo ontdekken of de kennis van de Drentse historie verder reikt dan de hunebedden.
Provincie:
Tag(s):