woensdag, 18. juli 2007 - 15:07

Tevreden medewerkers bij gemeente Enschede

Enschede

De medewerkers van de gemeente Enschede zijn tevreden over hun baan en de organisatie. Zij geven de organisatie het rapportcijfer 7,4. Dat blijkt uit het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau TNS Nipo. Het onderzoek is uitgevoerd met behulp van InternetSpiegel. Hierdoor kunnen de resultaten vergeleken worden met andere gemeenten. Dit heeft de gemeente Enschede woensdag laten weten.

Het MTO werd in mei dit jaar voor de vierde keer uitgevoerd. De tevredenheid is in vergelijking met het vorige onderzoek in 2005 licht gestegen of gelijk gebleven. Een goed signaal. De medewerkers van de gemeente Enschede zijn bijvoorbeeld positief over de inhoud van het werk, de loopbaanontwikkelings-mogelijkheden en de onderlinge samenwerking met collega’s.

Voor het eerst is de gemeente Enschede in staat om de resultaten te vergelijken met andere gemeenten in het land. InternetSpiegel heeft een benchmark uitgevoerd van overheidsorganisaties voor wie zij ook MTO’s uitvoeren. Hieruit komt naar voren dat de gemeente Enschede het heel goed doet. Op de belangrijkste items scoort Enschede aanzienlijk beter en zijn de medewerkers meer tevreden dan hun collega’s in de rest van Nederland.
Provincie:
Tag(s):