donderdag, 5. juli 2007 - 16:17

Theater op het kerkhof zorgt voor onrust

Amsterdam

Tijdens het Over het IJ festival speelt theatergroep Blood for roses de voorstelling 'Delicate Exemplaren'. De co-productie tussen het Over Het IJ-Festival en Blood For Rosesstaat onder leiding van Emilio van der Cammen en wordt op een wel heel bijzondere plaats gespeeld, namelijk op de Noorderbegraafplaats in Amsterdam-Noord. Enkele nabestaanden reageerden zeer geschokt tijdens de eerste voorsteling en belden de politie omdat zij niet begrepen dat het om theater ging.

Tijdens de voorstelling leidt bioloog A. Zuiderwijk de gasten over de begraafplaats, daarbij geassisteerd door drie grafdelvers. Via een koptelefoon horen de bezoekers haar geruststellende stem die vertelt over de flora en fauna op een begraafplaats.

Enkele nabestaanden die niet op de hoogte waren van de voorstelling, belden de politie nadat ze rare geluiden en 'ongepast' geschreeuw hoorden. De familie Hagenaar liet weten dat ze de tweede voorstelling van die avond zou dwarsbomen omdat beiden rustig het graf van hun kindje wilde schoonmaken. Agenten die ter plaatse kwamen om te bemiddelen schakelden de beheerder van de begraafplaats in om een en ander te sussen. Volgens de productieleider is alle communicatie via het stadsdeel gelopen en hebben zij ook toestemming verleend voor de voorstelling.

Het Over het IJ festival duurt nog t/m 15 juli.
Provincie:
Tag(s):