zaterdag, 19. mei 2007 - 7:21

Theaterwandeling in Amstelveen

Amstelveen

Zorgvlied introduceert de Theaterwandeling tijdens de Dag van het Park, zondag 27 mei, op de familiedag voor grafabonnees.

Voor mensen die altijd al eens de groen- en cultuurwaarde van deze beroemde Amstelveense begraafplaats in Amsterdam willen leren kennen is deze dag een goede gelegenheid.

De woorden van de beroemde 18de eeuwse acteur Johannes Jelgerhuis indachtig: “Het werk van een schilder kan door de generatie na hem nog bewonderd worden, een toneelspeler laat niets na,� heeft het Theater Instituut Nederland het initiatief genomen om alle “theatergraven� op Zorgvlied vast te leggen in een boekje met daarin een rondwandeling langs veertien van hen, die allemaal een belangrijk bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse theatergeschiedenis zoals Herman Heijermans, Louis Bouwmeester, Annie M.G. Schmidt, Gerard Thoolen en Fien de la Mar. Hiermee wil zij de herinnering aan deze theatermakers levend houden.

Om 11.00 uur ontvangen Hans Croiset en wethouder Remco Pols van Amstelveen, het eerste exemplaar van Uitgespeeld, een theaterrondwandeling op Zorgvlied, uit handen van directeur Henk Scholten, van het Theater Instituut Nederland.

Tevens exposeert Ellen ten Kroode, haar aquarellen van grafmonumenten.
Zij werkt volgens opdracht en is gespecialiseerd in het sfeervol vastleggen van familiegraven en begraafplaasten. Haar expositie in de aula van Zorgvlied start om ca. 12.30 uur en wordt omlijst door harpmuziek.
Provincie:
Tag(s):