maandag, 19. november 2007 - 21:36

Therapeutische Peutergroep van start gegaan

Emmen

Maandag vond na een lange tijd van voorbereiding de start plaats van de eerste Therapeutische Peutergroep (TPG) in Emmen. De Therapeutische Peutergroep is een intensieve vorm van behandeling en begeleiding voor kinderen met een lichamelijke beperking in de leeftijdscategorie van 2 tot 4 jaar.

Het doel van deze behandelvorm is het voorkomen van onnodige ontwikkelingsachterstand door optimaal aandacht te besteden aan alle aspecten van de ontwikkeling van het kind. Spelenderwijs komen er verschillende vaardigheden aan bod afhankelijk van wat het kind op dat moment nodig heeft.

Voor elk kind wordt een individueel behandelplan opgesteld. In het behandelplan staan specifieke doelen en behandelingen omschreven die zijn afgestemd op de situatie van het kind. De behandeling kan bestaan uit het stimuleren van de individuele ontwikkeling, individuele therapie maar ook uit groepsactiviteiten.

De zeer jonge kinderen die deze behandeling nodig hebben moeten nu nog naar Zwolle of naar Haren. De wens om deze behandelmogelijkheid ook in Emmen aan te bieden bestond al langer en is nu werkelijkheid geworden. Het Scheper Ziekenhuis start dit project samen met Stichting Icare De Trans. Er wordt begonnen met één groep van 6 kinderen. Tegen het eind van het schooljaar 2007-2008 vindt een evaluatie plaats. Dan zal bekeken worden of meer groepen gaan starten.
Provincie:
Tag(s):