woensdag, 1. augustus 2007 - 0:13

Thomas Dekker klopt Contador in Stiphout

Stiphout

Raborenner Thomas Dekker heeft op de Ronde van Stiphout tourwinnaar Alberto Contador geklopt. Daarmee kwam Contador op een tweede plek. Zwitser Fabian Cancellara kwam op de derde plek van het erepodium. Dekker kon van Contador winnen in de sprint.

Het criterium in het Brabantse dorp bij Helmond is het tweede na de Tour de France. Het was voor het eerst dat de huidige winnaar van de Tour in Nederland aan de start verscheen na zijn overwinning van zondag. Na zijn huldiging in Spanje was vandaag Nederland aan de beurt.

Vanzelfsprekend kwam de dopinggeruchten uit Duitsland aan de orde, maar daar ging de koerskampioen niet op in. Huub van der Voort, voorzitter van de Profronde van Stiphout, heeft nog contact gehad met de UCI. Volgens hen was er niets met Contador aan de hand en kon de organisatie hem gewoon laten starten.

Vorig jaar kreeg het criterium nog een hele bijzondere wending. Toenmalig gele truidrager Floyd Landis was daags na het koersevenement nergens meer te bekennen. Later werd bekend dat hij was betrapt op het gebruik van testosteron toen de Phonakrenner niet kwam opdagen tijdens de "Acht van Chaam". De Amerikaan heeft daarna niet meer op de fiets gezeten.
Categorie:
Tag(s):