vrijdag, 14. september 2007 - 7:38

Thuisloze moeders krijgen subsidie

Amsterdam

Het Oranje Fonds heeft een bijdrage van vierduizend euro toegezegd aan Don Bosco Jonathan, de organisatie die zich inzet voor dak- en thuisloze jongeren in Amsterdam. Deze week maakte de gemeente dat bekend. Het geld is bedoeld voor activiteiten en workshops voor thuisloze jonge moeders en zwangere meiden.

Don Bosco Jonathan organiseert activiteiten en workshops voor thuisloze jonge moeders en zwangere meiden om deze vrouwen de mogelijkheid te bieden om met elkaar en vrijwilligers in contact te komen. Don Bosco Jonathan hoopt hiermee de afstand tussen de meiden en de samenleving te verkleinen.

In de regio Amsterdam zijn er zo'n 200 thuisloze jonge moeders en zwangere meiden tussen de 17 en 25 jaar. Deze moeders hebben te maken met meervoudige problematiek en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Zij wonen veelal in opvangvoorzieningen met hun kind, hebben weinig financiële middelen en hebben een zeer beperkt sociaal netwerk.

Don Bosco Jonathan werkt met zo'n veertig vrijwilligers die allen een vierdaagse training bij de organisatie hebben gevolgd, informatie hebben opgedaan over de achtergrond van dak- en thuisloze jongeren in Amsterdam en worden situaties behandeld die zich in het contact met jongeren voor kunnen doen.

Het Oranje Fonds keert per jaar ongeveer twintig miljoen euro uit aan sociale organisaties en projecten in Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds betrokkenheid in de samenleving.
Provincie:
Tag(s):